AhLaN WaSahLaN To My LiFe,......

WeLCoMe To My LiFe...BanYaK BenDa YanG BoLeH KoRanG BoLeH TaU TenTanG aKu ...... My ReaL LiFe.....

ALKISAH DI HARI HALLOWEN 2011

Hellow readers..

ALkisah bermula pada genap 31 Oktober 2011
Hari yang aku tunggu2 setiap tahun..tiba lagi bagi tahun 2011..

I can call it as"MY DAY" since I'm getting older on this day. Just like before this, i'm expecting something will be happen but, like always, what I've expected had never happened.

The first person that wish me is from one of My Kaka... hee..thx a lot kak jemo.. (2 tahun berturut2 jadi orang pertama wish aku)...

My cousin Kak Yayan is the first one in my family who send me a birthday message, followed by my mother and my father...

then thanks to Farah.. the first who were wishing for my birthday among my schoolmates...then followed by Arnizah...thanx a lot sista ! ! ! <3 <3 <3


Not forgotten ... the first person yang wish birthday kat aku di IPG ni..Nijan...then followed by Shima and Syira..

And astly, to all my classmates.. PPISMP TESL SEM 1.... thanks for ur effort to make a suprise party..realy appreciate it...

Aiyan
Joanne
Gwynth
Elna
Caroline
Era
Masitah
Ummi
Wawa
Sri


thanks juga untuk semua orang yang telah wish aku..




But, even there have so many people send me a birthday message or calling me, but im still waiting for someone.. Did he forgot already??? I never forget his "day" on this November.


And just like before...he didnt send me any message... that makes my heart crying.... 

Why are u changing??

Can't you hear that my Heart is telling you that, I LOVE YOU??







Lirik lagu paling mendalam @_@

6 lirik lagu paling mendalam..yehaaa....ni laa mission paling aku suka.... 

1) NEVER BE REPLACED

From the day I met you I knew we'd be together
And now I know I wanna be with you forever
I wanna marry you, and I wanna have your kids
It can never compare to the feeling of your kisses.

(hahaha..aku suka okay... kalo kau rasa ni menggelikan...weekk.. i dun care =p)



2) MY HEART


di sini kau dan aku terbiasa bersama menjalani kasih sayang bahagia kudenganmu
pernahkah kau menguntai hari paling indah ku ukir nama kita berdua di sini surga kita

(suka gilak dengan lagu ni)



3) Egokah aku

Salahkah aku mencintaimu
Walau kutahu ku tak dihatimu
Egokah aku memilikimu
Walau kutahu kau tak memilihku
Kuharap Tuhan cabut nyawamu
Agar tak ada yang milikimu

(scary pula lirik lagu ni kan..tapi truly deeply ni laa yang aku harap..hahaha x laa..dont take it serious ok..just kidding ni..)



4) TEARDROPS ON MY GUITAR

He says he's so in love
He's finally got it right
I wonder if he knows
He's all I think about at night
He's the reason for teardrops on my guitar
The only one who's got enough of me to break my heart
He is the song in the car I keep singing
Don't know why I do.



5) EVERYTIME

Everytime I try to fly
I fall without my wings
I feel so small
I guess I need you baby
And everytime I see you in my dreams
I see your face, it's haunting me
I guess I need you baby



6) MENJAGA HATI

masih tertinggal bayanganmu
yang telah membekas di relung hatiku
hujan tanpa henti seolah bertanda
cinta tak disini lagi kau telah berpaling


biarkan aku menjaga perasaan ini
menjaga segenap cinta yang telah kau beri
engkau pergi aku takkan pergi
kau menjauh aku takkan jauh
sebenarnya diriku masih mengharapkanmu

(Lagu paling aku suka dari dulu sampai sekarang)





Banyak lagi sebenarnya....... Tapi, biar laa...haha dia mau 6 saja..chow

Diri Sendiri~~

7 perkara yang aku tau tentang diri aku....

1) Budak gemuk yang sedang belajar dekat IPG Kampus Keningau atas dasar terpaksa namun bukan dipaksa. (sebenarnya aku masih berharap & berminat dalam bidang perundangan..sedang memupuk rasa minat terhadap profesion perguruan)

2) Seorang yang sangat susah untuk meluahkan perasaan, sama ada perasaan benci atau suka... kalo aku tengah marah, aku akan memaki sorang2..kalo aku benci, aku akan duduk diam2 seorang diri sambil tgk SNSD..(LoL)..Kalo aku suka, aku senyum dan ketawa.. kalo aku cintakan someone, aku akan duduk perhatikan dia, tapi aku hanya akan diamkan diri dan xkan luakan perasaan aku... Kesimpulannya, aku x suka tunjuk perasaan aku.....
3) Seorang yang cepat marah, cepat terasa, cepat tersinggung, tapi sangat susah untuk titiskan air mata..bagi aku, kalo kita nangis bermaksud kita lemah and I hate that kind of feeling.... Bila tengah marah, aku berharap xda orang akan tegur aku sebab aku takut nnt orang tu jadi mangsa untuk lepaskan rasa marah.. (Please jauhkan diri dari saya kalo saya sedang marah)

4) Aku suka habiskan masa dengan benda2 yang tidak berfaedah, contohnya dalam masa 24 hours dekat rumah, 12 jam untuk tidur, 11 jam untuk on9, dan 1 jam lagi untuk hal lain2... nampak disitu saya sangat suka membazir masa..

5) Saya sangat suka membaca..semua jenis bacaan, majalah hiburan, ensiklopedia, buku fiksyen, buku bukan fiksyen, akhbar....semua laa...pendek kata saya sangat suka membaca...tapi masalahnya, lepas saya baca buku, saya akan lupa benda yang saya baca so, lepas ni saya akan cuba membaca then salin nota sekali bagi mengelakkan penyakit lupa...heeee ^___^

6) Seorang yang sangat serius. Raut wajah yang sangat garang dan boleh membuatkan orang rasa meluat dan menyampah sebab aku jarang senyum kecuali dengan orang2 yang aku rapat.....heeeee tapi sebenarnya, aku seorang yang kelakar dan lawak. Family & close friends aku sentiasa ketawa bila bersama2 dengan aku..sebab aku akan buat apa saja untuk buat orang yang aku sayang gembira. Bila aku dekat rumah, adik2 aku majority cakap aku ni macam budak terencat akal okay fine ! ! !...hahaha

7) Seorang yang FANATIK + OBSES dengan girl group from korea.. Girls Generation a.k.a So Nyuh Shi Dae a.k.a SNSD a.k.a SOSHI. Aku sangat fanatik okay... My top bias is KWON YURI ! ! yehaaa.. i dont care what they say, I'm in love with you..... hahahaha.... I admire Taeyeon's voice so much..... And the most favourite pairing is YOONYUL (Yoona + Yuri)........
So, don't u dare to talk something bad about them..and if u r one of the antis...F*ck You



okay..itu saja k...hahaha ( setelah tergantung mission selama  lebih 2 bulan)

Kejar masa untuk update semua benda yang aku janji mau update.....

8 dialog yang terpendam....

1) Aku cintakan kau sangat2..kenapa kau x faham hati aku??
(ditujukan utk someone)

2) Aku takut perasaan dalam hati aku untuk kau bertukar menjadi cinta
(Ditujukan untuk someone)

3) Bapa dan mummy, minta maaf banyak2 sebab banyak tipu sebelum ni... sayang mummy sama bapa sangat2.
(untuk parents)

4) Kalo boleh aku ganti nyawa aku dengan kamu...biar laa kita bertukar nyawa, dan biarkan aku yg tanggung kesakitan tu...
5) Tolong laa jangan bagi pressure kepada saya.
(tutor aku)

6) Saya sangat sayang kaka2 semua betul2 sayang.
(kaka senior yg aku rapat dulu)

7) Sayang kmu ketat2
(untuk kawan2)

8) aku benci kau untuk seumur hidup aku.
(seorang minah tu)

Perangai macam ()*y**(#*y

SUDAH LAA BODOH

BANGANG LAGI..

PERANGAI MACAM HARAM

BIKIN PANAS

OTAK ADA

AKAL TAK ADA

FIKIRAN CETEK

IKUT NAFSU

IKUT HATI

BIAR SAMPAI MATI

PERANGAI MACAM SIAL

ADA HATI MAU UGUT ORANG

SENDIRI TU

SETAKAT UGUTAN KAU TU

SEGALA JENIS UGUTAN DIHANTAR

MAU SIHIR LA,

MAU GUNA-GUNA LA,

KENAPA??

KAU SEMBAH APA?

TAGHUT KA??

JIN??

 SYAITAN??


MAAFLAH,

ANDA TERGOLONG DALAM GOLONGAN SYIRIK ...

LUPA PULA, ANDA KAN HANYA ISLAM PADA NAMA

SEBAB,

ORANG ISLAM XKAN MEROKOK,
SEBAB ROKOK ITU HARAM,

ORANG ISLAM XKAN MINUM ARAK,
SEBAB ARAK ITU HARAM,


SEBELUM ANDA MENGUGUT KAMI,

ADALAH LEBIH BAIK ANDA MELAKUKAN SESUATU,
YANG LEBIH BERMAKNA,,

CONTOHNYA, PERBAIKI DULU HIDUP ANDA..




APA??
KAMI PORAK PERANDAKAN KELUARGA ANDA??


ANDA TIDAK SEDAR DIRI YA??

ANDA TELAH MENYEBABKAN KAMI JADI BERANTAKAN

ANDA TELAH MEMPORAK-PERANDAKAN KAMI SEJAK DAHULU LAGI...




SILA CERMIN DIRI ANDA

SEBELUM MENGATA ORANG LAIN...




Cabaran Hari Pertama =)

seperti yang anda semua tahu....melalui entry sebelum ni....

so, jom mulakan cabaran 7 hari saya...

Hari pertama
9 peristiwa masa silam yang tak dapat dilupakan



peristiwa silam??
tapi aku akan try ckp benda yang betul2 aku ingat dan banyak bawa effect dalam diri aku??

okay?
sangat banyak okay, patut kah kita mulakan mengikut kerangka masa??

maybe patut kan??

okay...kita akan mulakan mengikut kerangka masa...


1) peristiwa pertama yang akupilih ni, berlaku time aku berumur 9tahun, bersamaan dengan darjah 3..... okay, time tu kan. popular beg tarik2.... so aku sama adik aku ni pun menggedik mintak parents belikan beg tu....cerita ni hanya berkaitan dengan beg, bukan jenis atau style beg tu ok.....cerita tadi hanya sebagao selingan... okay. aku teringat satu hari ni,  aku pergi sekolah seperti hari2 biasa.... then sampai sekolah, aku pun pusing belakang..dengna niat untuk mengambil beg...tapi xda =_="
mana hilangnya beg aku kan??? lepas tu mintak my mum supaya bukak bonet..manatau ada dekat bonet..tapi malangnya xda...then dengan selamba jumpa my mum "mummy, beg aku xda"... pang..muka kena tampar.... memang laa pegi sekolah x bawak beg kan?? bengong punya Syafawani... lepas tu my mum balik rumah semata-mata amik beg, dan aku disindir oleh seluruh ahli keluarga lebih kurang 1 week pasal benda tu.


2) peristiwa kedua, berlaku time aku umur 10 tahun, merangkap darjah dua. memandangkan aku ni "SLOW LEARNER" so aku failed dalam subjek bahasa inggeris okay...membuatkan my mum geram tahap dewa.... aku dihantar di salah satu pusat tuisyen dekat Beaufort..... tapi, jadual tuisyen ni x menentu, jadi my mum pun bermurah hati bagi aku HP , sony ericson...besar ok...kalo humban dekat anjing..anjing boleh pengsan... time tu kecil lagi, so aku jakun@sakai...... aku hanya tau macam mana mau kol orang then jawab kol.... satu hari tu, aku tetiba teringin mau makan burger dekat KFC, aku pun cakap dekat my mum "mummy, aku mau beli burger sendiri (konon mau berdikari)..aku masuk dan berbaris dekat KFC tapi ramai betul orang dalam tu, tiba2 dengar ringing tone, tpi xda orang jawab, ringing tone tu berdering lebih kurang 5 minit..berulang2...dalam hati aku memaki2 siapa laa orang yang inda pandai jawab kol ni... time pusing2 tetiba ternampak my mum dekat luar KFC, aku pun keluar tnya dengan anda x bersalah.. "kenapa mummy?? my mum jawab "napa x angkat kol"... okey fine, aku x tau ringing tone phone sendiri  bebal =_="



3) ni berlaku time aku umur 12 tahun..merangkap darjah 6...x mau cerita panjang2.. buat first time budak lelaki tau aku piyed... DAMN.....


4) ni time umur aku 13 tahun, aku dapat tawaran masuk pergi sekolah berasrama... SMK(A) Limauan... (???? termasuk dalam pengalaman silam jugak?? okay)


5) aku berumur 13 juga, arwah nenek aku meninggal dunia........ aku membesar di bawah jagaan arwah nenek aku..... so, salah satu cerita yang buat hidup aku berubah jugak laa.... aku ingat lagi....arwah nenek aku meninggal pada hari ahad.. patutnya aku balik hostel pada hari tu.... tapi lebih kurang jam10, arwah nenek aku pergi tinggalkan kami semua..... banyak kenangan aku bersama arwah nenek aku, aku pernah habiskan masa menjaga beliau di hospital..sampai sekarang masih ingat kenangan kami.... =)


6) hari aku masuk UITM Kuantan dan dapat mengambil asasi undang-undang.....itu smeua '
impian aku, dan x menjadi kenyataan terima kasih...hahahahaha

7) aku eksiden kereta pada tahun ini juga..iaitu mei 2011.... pertama kali eksiden kereta akibat dilanggar lori..WHAT THE ****..... 


8) hari aku keluar daripada UITM Kuantan setelah setahun di sana.... aku ingat lagi hari2 terakhir aku disana... berpisah keran tamat belajar, dan berpisah kerana berpindah adalah perasaan yang berbeza..


9)  hari aku dapat tau tentang sesuatu..baru ja berlaku beberapa hari lalu...hati aku hancur bila tau berita ni..sedih, putus harapan... tapi aku mesti kuat..dan berlagak seperti tidak ada apa2 berlaku..... tapi dalam hati aku menangis.... menangis banyak kali..bukan sekali..tapi berkali-kali
(ni bukan berkaitan cinta okay)





setakat ni, itu sahaja......... kenangan silam kan??

sebenarnya 9 x cukup...masih banyak lagi tapi biarlah tersimpan kemas dalam ingatan kita kan????? =)





~heartbreaker~

Cabaran 7 Hari =)

okay....

setelah kian lama, akhirnya aku mempunyai masa free....
kepada kawan2 semua, aku jarang jenguk blog kamu sebab aku terlalu busy

xpernah sibuk macam ni, 
so sekarang ni aku curi masa...

untuk lawat blog kawan2...
sebelum ni, sempat update sikit2....
(merujuk kepada entry harry potter yang terlewat hampir sebulan)

tangan aku pun semakin kekok untuk menaip
jari jemari semakin keras untuk tekan keyboard.

so, time aku melawat2 blog kawan ni....then aku ternampak dekat blog cik farhatun ni
dia sedang buat cabaran 7 hari... dan sesungguhnya aku berminat =)

owh ya, cik farhatun ni baru buat blog lebh kurang 2-3 bulan lepas..but..

she has a very nice blog =)

sila lawat dan jenguk blog dia okay?? Siti Farhatun


bermula dari hari ni, saya akan melakukan cabaran 7 hari =)


Hari pertama
9 peristiwa masa silam yang tak dapat dilupakan

Hari kedua
 8 dialog yang terpendam, yang teringin diluahkan, tapi tak berkesempatan.
*Terpulang nak bagitaw kepada siapa dialog itu ditujukan*

Hari ketiga
7 perkara yang korang tahu tentang diri sendiri

Hari keempat
6 lirik lagu yang paling mendalam

Hari kelima
 Describe tentang 5 orang yang yang disayangi, dan 5 orang yang dibenci
*keluarga terkecuali, dan tak perlu sebutkan nama*

Hari keenam
4 keajaiban yang pernah berlaku pada diri sendiri

Hari ketujuh
Baca semula keenam2 cabaran dan buat kesimpulan ttg diri sendiri.



So,

aku harap aku dapat laksanakan cabaran 7 hari ni dengan jayanya =)

so....lets the ball rolling...

hahahaha ^_^

Harry Potter....

OKAY FINE... AKU AGAK TERLAMBAT DISINI YA...CERITA PASAL HARRY POTTER SUDAH HMPIR SEBULAN BERLALU..TAPI AKU BARU MAU UPDATE...BIARLAA....

ADA AKU KESAH???!!!!

HAHAHA....MALAS MAU CERITA PANJANG2, JUST MAU BAGITAU AKHIRNYA, HARRY POTTER TELAH BERAKHIR....

AKU MEMBESAR DENGAN CERITA HARRY POTTER NI

MEMANDANGKAN LEBIH KURANG 3 MGGU LEPAS (NMPK SGT LAMA SUDAH BERLALU)
MY COUSIN, BANG JJ CUTI MID SEM UITM, SO, DIA PUN AJAK AKU TENGOK HARRY POTTER...DEKAT K.K

SO, AKU APA LAGI, DARI KENINGAU-> KK THEN STAY 1 MLM DEKAT KK...ESOKNYA K.K->MEMBAKUT... ESOKNYA LAGI MERANGKAP HARI AHAD MEMBAKUT->KENINGAU


MEMANG PENAT..TAPI DEMI HARRY POTTER..AKU SANGGUP....HAHAHAHHA


SO, PETANG JUMAAT TU, AKU NAIK BAS DR KENINGAU P KK..THEN STAY TEMPAT BANG JJ JAP, LEPAS MAGHRIB KAMI GERAK AMBIL KAK YAYAN...

THEN TERUS P SURIA SABAH...YEAYYYY......

TERIMA KASIH KEPADA KAK YAYAN SEBAB BELANJA D SECRET RECIPE

SORI LAA..XDA GAMBAR, SBB, GAMBAR AMBIL GUNA FON BANG JJ... XSEMPAT MINTA DIA SUDA BALIK PENANG...DAMN...



THEN, APA LAGI..JOM MASUK PANGGUNG...

AKU KALO MASUK WAYANG JAK, MULUT AUTOMATIK JADI BISING MACAM BERTIH JAGUNG


ANYWAY......AKU SEBENARNYA MAU CERITA AKU BERPUAS HATI SAMA HARRY POTTER NI



TAPI KAN....


ADA SATU PART YANG AKU INDA SUKA....

GINNY (ISTERI HARRY POTTER) PUNYA RAMBUT TIME LAST TU...XLAWA BETULL...
BIDAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

ERGH...MCM XTAU FESYEN JA..TU JAK YG AKU X DPT TERIMA..HAHAHHAA

NAH...TENGOK LAA GAMBAR2 HARRY POTTER NI
































THANKS TO HARRY POTTER SBB MENEMANI AKU MEMBESAR BERSAMA CERITA2 DARI KAMU.... TERIMA KASIH JK ROWLING SBB BUAT CERITA YG BEST....LAGI SATU,


SAPA YANG X TENGOK HARRY POTTER NI....ORANG YANG RUGI..WEEEKKK =p

MATI

kalau x nmpk..sila klik lagi..kalau x nmpk lg...sila pakai mikroskop kalo tgk..



So, tajuk entry saya kali ni,
KEMATIAN


sebenarnya, entry ni terlambat sedikit..hapir seminggu terlewat...

but... tetap mau buat juga,

because for me, I think it is one of the BEST EXPERIENCED that I ever had.

So, dipendekkan cerita, masa hari khamis tu, aku terima mesej daripada seorang kaka senior
" Salam Adik, sila sebarkan kepada kawan2, malam ni ada aktiviti dekat masjid iaitu Malam Penghayatan. Sila datang awal ke Masjid, kalau boleh datang sembahyang Maghrib berjemaah"



So, dalam fikiran aku..malam penghayatan, mesti pasal parents..mau buat kami nangis...
=_="

owh ya, setiap hari selasa & khamis wajib turun masjid..sebab ada Bina Insan Guru (BIG)

So, aku pun turun masjid awal pada malam tu, hahaha....

Then, sangkaan aku tu sebenarnya 50% salah...

Memang dorang mau buat kami nangis..but bukan pasal ibubapa..

tapi malam penghayatan tu..mengingatkan kami pasal MATI
So, memang best laa..betul2 mengingatkan pada mati...

Dengan mayat lagi terbentang tgh2 masjid, dengan nisan...

adei...rasa macam mau nangis ja time...
entah laa kenapa air mata ni malu mau keluar....... tapi sebenarnya ada juga laa keluar..sikitttt.....

Dorang buat best la..siap mayat terbentang tgh masjid..then, dorang buat suasana mcm dalam kubur..... ada malaikat datang bertanya soalan kepada si mati

Paling aku x tahan dengar bunyi hambatan tu..bergema satu masjid....seolah2 terasa kita dihambat.... sakittt...

So, kesimpulan dia....

Mati ni inda mengenal usia..manatau 1 jam lagi ajal kita tiba, kalo tidak pun esok, atau minggu depan???

siapa yang tahu?? hanya tuhan saja yang tahu...

Kita patut sentiasa mengingati mati..



BTW, tiem tu juga, kisah kewafatan Rasulullah diceritakan...

memang sedih la..betapa Rasulallah sentiasa ingat akan umatNya tapi, berapa kalikah kita mengingati Rasulllah??

Jadi, saya pun berazam mau perbaiki diri... Insyaallah







daripada tanah kita diciptakan, kepada tanah kita dikembalikan...

Hati

wahai hati tolong lah faham perasaan tuan kau ni..
aku x mau lagi fikir pasal dia...

wahai hati, tolong la mengerti perasaan tuan kau ni..
aku x mau lagi ingat kenangan antara kami

wahai hati, tolong la faham perasaan tuan kau ni..
biarkan apa yang berlalu tu..jang laa mau ungkit lagi

wahati hati, tolong la mengerti perasaan tuan kau ni,
sesungguhnya, aku mau padamkan semua hal berkaitan dengan dia

wahai hati, tolong la faham perasaan tuan kau ni,
setiap kali aku fikir tentang dia, perasaan aku jadi sayu

wahai hati, tolong la mengerti perasaan tuan kau ni,,
sesungguhnya aku terlalu cinta dia


masih tertinggal
bayanganmu, 
yang telah membekas
di relung hatiku
hujan tanpa henti
seolah petanda
cinta tak disini lagi
kau telah berpaling


biarkan aku menjaga perasaan ini
menjaga segenap cinta yang telah kau beri
engkau pergi aku takkan pergi
engkau menjauh aku takkan jauh
sebenarnya diriku masih mengharapkanmu

masih adakah 
cahaya rindumu
yang duu selalu
cerinkan hatimu
aku takkan bisa
menghapus dirimu
meski ku lihat kini
kau di seberang sana

biarkan aku menjaga perasaan ini
menjaga segenap cinta 
yang telah kau beri
aengkau pergi aku takkan pergi
engkau menjauh aku takkan jauh
sebenarnya diriku masih
mengharapkanmu...


sejujurnya..diriku masih mengharapkanmu





Cucu Shuwittt.....

OKAY, SO NOW,,,, AKU DALAM KELAS..CURI MASA UNTUK UPDATE BLOG NI..HUHU BUKAN APA..KEBIZIAN MELANDA DIRI AKU..SANGAT BIZI YAA...HIDUP PENUH DEGAN TUGASAN..

ITU LAA NASIB SEORANG PELAJAR..INSYAALLAH SEMUANYA AKAN OKAY



OKAY..NOW, I WANNA TALK ABOUT MY CUCU SHUWIT...

AKU ADA SEORANG CUCU SHUWIT, DIA PANGGIL AKU SEBAGAI TOK MUM..SO SHUWEETT KAN?? =P


DIA ADALAH SALAH SATU DARIPADA MEMBER "TERBAIK" AKU...

HUHU BANYAK KENANGAN KAMI BERSAMA...
SO, AKU ADA BANYAK BENDA NAK CAKAP BUT, MASA KURANG MENGIZINKAN..MEMANDANGKAN AKU DALAM KELAS SEKARANG NI..



SO, SECARA RINGKASNYA, MY CUCU SHUWIT.... NI ADALAH CIK MAREA AHMAD..

DIA NI SENTIASA SUPPORT AKU, DIA GILER, DIA X KISAH APA ORANG NAK CAKAP...

PENDEK KATA, AKU RASA MOTTO HIDUP DIA IALAH...

"JUZ BE URSELF"


DIA NI BANYAK CAKAP, DAN SENTIASA YAKIN DALAM SEMUA BENDA YANG DIA BUAT...
WALAUPUN MULUT DIA KEKADANG LASER, BUT SHE IS A GOOD FRIEND...SETIAP KATA2 DIA AKAN BUAT AKU TERFIKIR SESUATU...

DIA ALWAYS CARE ABOUT HER FRIENDS, TERMASUK AKU....


AKU INGAT, FIRST TIME, AKU START RAPAT DENGAN DIA, ADALAH SEBAB DIA RAPAT DENGAN TEHA, THEN, KITAORANG JADI SATU GROUP DALAM PROJEK BAGI SUBJEK CSC.

TAPI TIME TU, AKU MEMANG JENIS X BANYAK CAKAP DENGAN ORANG YANG AKU XBIASA, SO.... SEM 1, HANYA ITU SAHAJA.. (XRAPAT LANGSUNG)

THEN, ACTUALLY, AKU PUN KURANG INGAT MACAM MANA KAMI BOLEH RAPAT "GILAK"

AKU INGAT MAYBE SEBAB DIA BELANJA KAMI MAKAN PIZZA HARITU..
THEN SPEND MASA MAIN BOWLING SAMA2..LEBIH KURANG 3 GAME....

LEPAS DARI MAIN BOWLING TU, DEKAT MEGA..AKU TERINGIN MAU KAROK

TAPI MALANGNYA DEKAT MEGAMALL X DA BILIK KAROK, AKU X PUAS HATI..CARI KAROK JAMBAN...
HAHAHA

SO, AKU BAWAK DORANG SEMUA MASUK DALAM KAROK JAMBAN.... MY CUCU SHUWITT NI, JUST BERDIRI DAN TGK .....


DIA BUAT PENGAKUAN,,, YG TU, SECOND TIME DIA MASUK KAROK (KALAU X SILAP, FIRST TIME SBB DIA P KAROK NGAN MEMBER KELAS)

THEN, AKU NGAN ENCIK NASHRIQ,, PAKSA@BAWA DIA P KAROK DEKAT SONGBOX DI EAST COAST MALL.....

HAHAHA.... TIME TU, APA LAGI..KAMI SELAKU FANATIK DENGAN KAROK MULA MENYANYI, TAPI CIK MAREA NI MALU2 KAMBING...

THEN, TIME AKU NGAN ENCIK NASHRIQ FEEL NYANYI LAGUU DUET MY HEART NGAN TENTANG DIA...
CIK MAREA PULA TERPEGUN DENGAN KAMI =P... HAHAHAHHAA

BOLEH2 DIA CAKAP YANG SUARA KAMI YANG MACAM KATAK NI, MACAM SUARA ACHA NGAN EVAN???

KELAKAR NAK MAMPOS... THEN, DIA TERPENGARUH DENGAN KITAORG... HMPIR SETIAP HARI P KAROK SMPI DUIT JADI HABIS T_T


PALING AKU X BOLEH LUPA, TIME AKU NYANYI LAGU, TANPA KEKASIHKU BY AGNES MONICE...

CIK MAREA NI, TERUS JATUH HATI DENGAN LAGU TU ...

SAMAPIKAN TIME CUTI CNY, BAGI MSJ KAT AKU..GTAU DIA DAH DOWNLOAD LAGU TU

DAN DIA BUAT SATU STATEMENT YANG MENGARUT...

"AGNES MONICA NYANYI X FEEL MACAM KAU"

ERKSS??? NONSENSE

HAHAHAHA....THEN AKU CAKAP, MAYBE TU PERASAAN KAU JER MAREA..SEBAB KAU DENGAR LAGU TU FIRST, MASA AKU NYANYI...



THEN KITA ORANG SLALU BUAT KERJA GILER@BODOH...

DIA BEST NAK MAMPOS.... ALWAYS MAKE ME LAUGH...


KITA KENA TAHAN POLIS... TIME DRIVE KETE..HAHA KELAKAR NAK MAMPOS OK...ENJIN KERETA MATI 3 KALI KAT TRAFFIC LIGHT..KATNE LAGI AKU NAK JUMPA PENGALAMAN MACAM  TU???

KITA LEPAK DEKAT TAMAN GELORA...SAMBIL MAKAN2...KERJA KITA MAKAN JER KAN CIK MAREA???

SIKIT2 LAPAR..SAMPAIKAN AKU PANGGIL KAU ANAK JIN..

SORI EK MAREA...SORI SANGAT2..........

TIME KITA P AUDITION LEX FIESTA....
KORANG MENGANJING AKU KAN?? HAHAHA TAPI AKU X TERASA..FIRST2 SEDIH GAK SEBAB .........

LEPAS TU, TIME BOLA TAMPAR =)
HUHU..KITA MAIN AS TEAMMATE... THANKS MAREA...




HURM..KALAU AKU NAK KUPAS SATU2..MEMANG SUSAH...


BTW, MACAM ROOMATE AKU JUGAK..

UNTUK KITA BERTIGA, SI GEMUK, SI KENGKANG, NGAN C GEMKANG...

KAROK ADALAH MASA YANG PALING MENGGEMBIRAKAN DAN JUGA, MENYEDIHKAN...

HUHUHUHU




FIRSTLY, AKU NGAN NASH MMG DAH RANCANG@ YAKIN BAHAWA KITAORANG AKAN NANGIS TIME KAROK FOR THE LAST TIME...TIME TU, KITAORG CAKAP..KALAU MAREA NAK GELAKKAN KITA PUN X KISAH..NAK NANGIS GAK...


THEN, LASTLY...KITA SEMUA ........ T_T


HUHU...SEDIH TAU TAK??/ SEDIH NAK MAMPOS....


TIME NAK TINGGALKAN KORANG DEKAT AIRPORT...RASA MACAM SEPARUH LAGI HATI AKU TINGGAL KAT KUANTAN..

AKU SUKA KUANTAN,, SBB KUANTAN LAA MENEMUKAN KITA....



BUMI KUANTAN NI, BANYAK TERSIMPAN MEMORI KITA.....

THANKS AGAIN MAREA, FOR SUCH A BEAUTIFUL MEMORY.....NEVER FORGET IT...